Hoi, ik ben Wendy!

Ik ben 43 jaar, getrouwd met Marcel (inmiddels alweer 18 jaar) en samen wonen wij in het prachtige Delft. De stad van het Delfts Blauw en Willem van Oranje.

Ik ben opgegroeid in een gezin bestaande uit mijn vader, moeder en jongere broertje (hoewel hij inmiddels een flink stuk groter is dan ik).

Mijn tijd op de middelbare school wasontzettend fijn. Ik ging graag naar school, had fijne vriendinnen en ben vanaf de brugklas actief geweest in het schoolkoor.

Al van jongs af aan zong ik, maar sinds de middelbare school heeft dat helemaal een vlucht genomen. Ik zong altijd (en doe dat nog steeds). Tot aan 5 Atheneum liep alles voorspoedig, hoewel ik voor sommige vakken op mijn tenen liep om het te halen. Maar in dat vijfde jaar liep het mis. Het ging niet meer. In overleg met school werd toen besloten dat ik na dat schooljaar zou overstappen naar 5 HAVO (en direct eindexamen zou doen). Toen kon dat.

Deze overstap heeft voor mij heel lang als falen gevoeld, ook al haalde ik mijn eindexamen met veel gemak. Inmiddels weet ik gelukkig dat ik niet gefaald heb en met mijn HAVO-diploma kon ik ook naar het HBO.

Al vanaf mijn 16de wist ik dat ik met mensen wilde werken. In eerste instantie resulteerde dat in een HBO-opleiding verpleegkunde. Toch was dit het niet voor mij. Ik viel uit door de werkdruk en een flinke depressie. Een depressie die eigenlijk ook al speelde tijdens mijn opleiding verpleegkunde.

Na een lange zoektocht naar de juiste hulpverlener ben ik uiteindelijk met hulp van een haptotherapeut en psychotherapeut hier bovenop gekomen. Ik leerde grip te krijgen op mijn gedachten en gevoelens, leerde überhaupt weer te voelen en leerde om (ondanks mijn angst en onzekerheid) situaties aan te gaan in plaats van te verstijven en stil te blijven staan. Hierdoor ging ik leven in plaats van overleven.

Door mijn eigen ervaring en de wens om met mensen te werken besloot ik in 2014 om de opleiding HBO Toegepaste Psychologie, minor coaching & counseling, te gaan doen. Eind 2019 studeerde ik hiervoor af en in 2020 startte ik met mijn bedrijf, Steps for you.

Doordat mijn eigen weg lang en moeilijk is geweest wil ik er voor jou zijn om je te helpen sterker in je schoenen te staan en te leren voelen én handelen naar wat voor jou belangrijk is. En dan vooral zonder schuldgevoel. Ik gun het jou om te genieten van het leven, mét het aangaan van nieuwe dingen.