📖 Wat doe jij met je rotgevoel?

Blijdschap en trots zijn gevoelens die we meestal niet moeilijk vinden om te delen. Kijk maar eens op Facebook, LinkedIn en Instagram. Het ene na het andere geweldige bericht vliegt ons om de oren. Het lijkt soms wel alsof iedereen, die op die kanalen zit, blij is en een geweldig leven heeft. 

Daar zit je dan met je sombere gevoelens. Wat heb jij nou om blij over te zijn? Of waar zou jij nou trots op kunnen zijn? Je piekert je er suf over, maar je kunt echt niets bedenken en de vrolijke, trotse berichten op de socials maken jou alleen nog maar verdrietiger.

I feel you! 

Zelf heb ik dit ook jarenlang gehad. Ik werd alleen maar verdrietiger naarmate ik andere superblij, vrolijk en trots zag/hoorde zijn. Ik had niets om trots op te zijn. Vond ik toen.

Ik snap het dus maar al te goed als jij je zo voelt. Je bent niet alleen hierin. 

Toch zijn deze gevoelens meestal reden om in onze schulp te kruipen en er alleen mee te blijven zitten. Deze gevoelens delen we vaak niet met anderen. We hebben allerlei ideeën over wat een ander ervan zal vinden of schamen ons. We schamen ons dat we niets hebben om trots op te zijn en we schamen ons dat we somber zijn.

Waarom???

Het is niet dat je dit zelf zo graag wilt. Je hebt er niet om gevraagd. En daarnaast ben je ook zeker niet de enige. Maar dat weet je niet…

Wanneer je met deze gevoelens rondloopt wordt het al snel een groot ding in je hoofd. Een ding waarmee alleen jij rondloopt. Gevoelens van somberheid en schaamte, daar heb je immers niemand van je vrienden over gehoord.

En het is precies dat! Je hoort er niemand over omdat zij er ook niet over praten. En doordat niemand dat doet kun je elkaar er ook niet bij helpen.

Want geloof mij: Je bent hierin zeker niet alleen. 

En nee, ik zal niet direct zeggen dat je het op social media moet posten. Als dat is wat je zelf wilt, vooral doen. Maar ik kan me goed voorstellen dat dat 4 bruggen te ver is. Maar begin eens met het uitspreken naar 1 iemand. Grote kans dat je dan merkt dat je je er helemaal niet voor hoeft te schamen. Dat je gevoel herkend wordt. En… dat je erin gesteund kunt worden. En dat maakt het vaak al een stuk lichter.

Liever niet bij een bekende?

Wil je het niet uitspreken naar een bekende? Stuur me dan gerust een DM op Instagram, of mail me op wendy@stepsforyou.nl Ik ben nu alvast trots op je dat je die eerste stap zet.

Liefs, Wendy