📖 Waarom wandelcoaching?

Zoals je misschien inmiddels wel weet ben ik iemand die heel erg van wandelen houdt. In mijn vrije tijd doe ik dit dan ook veel. Alleen, maar ook met anderen.
Maar ook als coach hou ik ervan om mijn wandelschoenen aan te trekken en met mijn coachee te wandelen.  Maar waarom vind ik wandelcoaching zo fijn?

Redenen voor wandelcoaching

  1. Je bent in beweging.

Je hebt het vast al vaker gehoord dat beweging zorgt voor de aanmaak van serotonine en endorfine. Twee stofjes die ervoor zorgen dat je humeur verbeterd. Daarnaast worden verminderen je stresslevels. Letterlijk wordt de hoeveelheid cortisol verlaagd. Nog los van de coaching kan het bewegen an sich dus al zorgen dat je je beter voelt. Zowel fysiek als mentaal

  1. Het is minder ongemakkelijk.

Hoewel coaching steeds meer als “normaal” wordt gezien en het taboe rondom coaching steeds meer naar de achtergrond verdwijnt, zijn er nog steeds veel vrouwen die de stap naar een coach moeilijk vinden. Om te praten over dingen waar zij tegenaan lopen moeten zij een flinke drempel over. Het zitten tegenover een vreemde maakt dat vaak ook niet makkelijker.Precies hierom is wandelcoaching zo fijn! Tijdens een wandeling loop je naast  elkaar, in plaats van tegenover elkaar. Je hoeft elkaar niet aan te kijken. Vaak voelt de drempel dan een stuk lager om te praten over je gedachten en gevoelens.

  1. Je hersenen komen tot rust.

Verschillende onderzoeken laten zien dat natuur een positieve werking heeft op onze hersenen. Dus niet alleen het wandelen, maar in het bijzonder wandelen in de natuur. Door wandelen in de natuur kom je letterlijk los van alle prikkels die de hele dag binnenkomen. Onderzoek heeft ook laten zien dat je creatiever wordt van het in de natuur zijn.Tip: Zet hierbij ook je mobiel eens uit en luister naar de geluiden van de natuur.

  1. Het ordent je gedachten.

Het lopen in de natuur helpt je met het ordenen van je gedachten. Vaak wordt gezegd dat wandelen je hoofd leeg maakt. Daar ben ik het niet mee eens. Wandelen maar je hoofd niet leeg, maar… het helpt je wel met ordenen van je gedachten. Ideeën komen makkelijker tot je en door het ordenen van je gedachten krijg je overzicht waardoor je makkelijker weer aan de slag kunt.

Wil jij ook wandelen?

Ben jij door deze blog ook overtuigd van de voordelen van wandelcoaching en zie jij het wel zitten om op deze manier aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling? Plan dan direct een gratis matchcall met me in om kennis te maken. Wie weet lopen we dan binnenkort samen in de natuur.

Liefs, Wendy