📖 Het zetten van daredevil stappen

Het klinkt misschien als dingen doen met gevaar voor eigen leven, maar dat is niet wat ik bedoel. Wat bedoel ik dan wel met daredevil stappen zetten? Let me explain.

Soms zijn er beslissingen die je moet nemen of stappen die je moet zetten, maar die je niet aangaat. Ze zijn te spannend. En dan heb ik het niet per se over uit een vliegtuig springen of bungee jumpen. Nee, ik heb het over stappen in je eigen ontwikkeling. Stappen die je vooruit helpen in leven op een manier die bij jou past, waar jij gelukkig van wordt.

Denk hierbij aan je baan opzeggen, verhuizen naar het buitenland, een vriendschap vaarwel zeggen, eindelijk toch dat bedrijf opstarten waar je al zo lang van droomt. En ga zo maar door. Dat zijn dingen die doodeng kunnen zijn. 

Jarenlang ging ik dat soort stappen uit de weg. Resultaat: 17 jaar in dienst bij dezelfde werkgever, in een baan waar ik geen energie (meer) uit haal. En jarenlang dromen van het maken van die wandeltocht, maar het niet aangaan omdat ik dacht “Dat lukt me toch niet”, “Wat als ik het niet red?”, “Veel te zwaar voor mij!”

En dit jaar, 2022, doe ik beiden. 😱

Eind april ga ik mijn langverwachte droom/wens werkelijkheid laten worden. Die lange wandeltocht, waarvan ik mezelf jaren verteld heb dat ik dat niet zou kunnen. Ik ga de Camino (de weg) lopen naar Santiago de Compostela. 800 km, die ik te voet ga afleggen, vanaf Saint-Jean-Pied-de-Port (FR). Over de Pyreneeën, dwars door Spanje. Alleen. Tenminste… ik ga daar vast een heleboel mensen ontmoeten, maar ik vertrek alleen. Mijn man blijft thuis. Wat een avontuur.

En verder gaf ik op de laatste werkdag van 2021 bij mijn leidinggevende aan dat ik mijn loondienstbaan opzeg per 01/07/2022, wat betekent dat ik na mijn Camino ook niet meer terug ga. 😱 Het voelt nog steeds onwerkelijk om te kunnen zeggen dat ik me vanaf dat moment volledig op mijn bedrijf ga richten. Nog zo’n avontuur.

Dit zijn twee voorbeelden van daredevil stappen. Stappen die ik doodeng vind, maar die me tegelijkertijd zo ontzettend veel energie geven. Energie waar ik al langere tijd een tekort aan heb.

Ik ben benieuwd: Waar droom jij stiekem al heel lang van, maar schuif je steeds weer aan de kant?

En is het nu eindelijk tijd dat jij je dromen werkelijkheid laat worden, maar lukt het je niet om die daredevil stappen te zetten?

Laat mij je erbij helpen. Want echt… als ik het kan, kun jij het ook!

Geloof me als ik zeg dat ik stiekem een enorme laffaard ben. Het feit dat ik deze stappen zet is ook voor mij uit mijn comfortzone. Maar… ik zet ze wel. Ik weet dus maar al te goed hoe graag je iets heel graag wilt doen, maar waarbij je angst je laat tegenhouden.

Is 2022 het jaar waarop je dat niet meer wilt? Boek dan nu een gratis matchcall om kennis te maken zodat ik je verder kan helpen. En natuurlijk mag je me ook altijd een bericht sturen op Instagram of LinkedIn.

Liefs, Wendy